Makeup basic. Basen

 
1. Primer (får sminket att hålla längre och jämnar ut huden)  
2. Foundaion ( jämnar ut hudtonen)
3. Concealer ( täcker extra de partier som inte foundation kan täcka, t.ex. Finnar, ringar under ögonen, synliga vener, pigmentfläckar. 
4. Puder ( sätter de tidigare produkterna på plats så att de sitter där de sitter, mattar även ner huden)  
5. Rouge ( ger färg och liv till ansiktet efter de tidigare stegen, gör att ansiktet inte upplevs platt och livlöst) 
 
vissa vill lägga concealer före foundation. Det är helt enkelt vad du själv föredrar.
Använder du ett krämrouge så ska detta användas innan pudret.
 
det finns väldigt mycket annat du lär tänka på, om du har en varm eller kall hudton, eller den kanske är neutral? Om du har torr hy, fet hy? 
 
Foundation testas på käklinjen och ska matcha färgen på din hals!! Många gör misstaget att testa sin foundation på handen eller i ansiktet. Många är blekare i ansiktet än vad de är på halsen och bröstet och om du då testar din foundation i ansiktet så får du en för ljus foundation. Se alltså till att den matchar halsen och bröstet för att få ett fint helhetsintryck och för att slippa en skarp rand vid käklinjen. Ta även reda på om du har en varm eller kall underton. Om du har en varm hudton ska du välja en foundation som går mot gult, om du har en kall ska du välja en som går mot rosa. En enligt mig bra foundation är loreals true match. Dom har en stor färgskala och deras foundations går i både varma och kalla toner. Om du kollar deras nummer så står W för en varm underton medan C står för kall och N för neutral, siffran står för hur pass mörk eller ljus den är. Det finns knep för att ta till för att veta om man är varm eller kall. T.ex. Kolla på handlederna om venerna går mot grönt eller blått. Om man passar bäst i oranget eller rosa.  Men om ni vill veta mer om det så får ni söka på Google, där finns bra guider.
 
Det finns även mycket annat man kan lära sig, att framhäva ansiktet med hjälp av highlighter och contouring t.ex. Kindbenen, man kan få näsan att se smalare ut. Lära sig att framhäva en solbränna med solpuder. 
 
Har funderat till och från på att eventuellt starta en youtube kanal. Maybe I will.
 
 
 
 
 

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

NAMN:

E-POSTADRESS:

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback