vägen till friskare hår! :)

Har skrivit ihop lite hårfakta till er läsare nu, har skrivit själv ifrån huvudet så kan förekomma stavfel som jag missat och liknande. Men har kollat igenom medan jag skrivit, så ska förhoppningsvis inte finnas några fel. Bara att säga till om det är något ni inte förstår så förklarar jag :)
Schamoo ♥ Börja med att duscha & shampoonera håret, personligen gör jag det 2 gånger för att få håret riktigt rent på djupet! Ett shampoo öppnar upp hårets fjällskikt. Efter du tvättat håret så handdukstorka håret lätt, detta för att håret sedan ska kunna suga åt hårinpacknignen riktigt. Tänk på att inte gnugga runt med handduken du använder, detta skadar fjällskiktet på håret, utan krama försiktigt ut vattnet istället.
Inpackning ♥ Efter shampooneringen är det hårinpackning som gäller, applicera hårinpackningen som vanligt i håret och låt verka ca 30 minuter! Står på många förpackningar att det räcker mellan 5-10 minuter, men 30 är allra bäst så att hårinpackningen hinner verka på djupet! För extra bra verkan kan du använda en handduk som du blöter i varmt vatten i t.ex. handfatet, ha handduken på huvudet under tiden hårinpackningen får verka! Tänk på att när någonting är blött så tappar det lätt värmen, så du får under inpackningen blöta handduken ett flertal gånger så att värmen hålls. Ett till tips för att hålla värmen på handduken är att applicera en påse över handduken så att värmen inte försvinner lika fort. När hårinpackningen fått verka minst 30 minuter så sköljer du ur den. Kom ihåg att välja en hårinpackning som passar just DITT hår, finns inpackningar anpassade för olika hårtyper, torra hår, slitna, lockiga färgade m.m så se till att du hittar rätt (: Dom bästa hittar du garanterat hos frisör!

Balsam ♥ Använd sedan ditt vanliga balsam, detta stänger fjällskiktet igen! Det är viktigt, så glöm det inte. många tänker att balsam och hårinpackning är samma sak, men de är det inte! Kom ihåg shampoo - inpackning - balsam! Avsluta ALLTID med att skölja av håret i kallvatten då kallt sluter fjällskiktet, likaså om du har denna funktion på hårfönfen så avsluta med att blås med kallluft

Hoppas du tog dig tid att läsa :) Om det är något ni undrar över eller vill ha tips så är det bara att fråga!